Mida saaks Viljandis lindude vastu veel ette võtta? (1)

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnalindude ohjeldamise teema on Viljandis aastaid kõneainet pakkunud. Praegu, mil linn on lubanud tiivulisi küttida, vaieldakse selle üle, kas niisugune tegevus on mõtekas.
Linnalindude ohjeldamise teema on Viljandis aastaid kõneainet pakkunud. Praegu, mil linn on lubanud tiivulisi küttida, vaieldakse selle üle, kas niisugune tegevus on mõtekas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Linnuökoloogia teadur Marko Mägi näeb linnalindude ohjeldamiseks mitut võimalust. Linnavalitsus tõdeb, et proovitud on mitmesuguseid meetodeid, aga abi on neist vähe olnud.

Marko Mägi ütles 1. aprilli Sakalas ilmunud arvamusartiklis «Miks lindude küttimisest tolku pole», et bioloogilist sisu ta Viljandi lindude küttimises ei näe. Teadur selgitas, et asurkonna ohjeldamiseks peaks surmatavate isendite arv olema suurem looduslikust suremusest. Väljastatud küttmislimiit on aga nii väike, et selle täitmiseks tehtavad jõupingutused näivad talle tühja tuule tallamisena.

Teaduri pilk

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles