Baltikumi teed minna on meie piimasektorile hukatuslik

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas tähendas, et nagu meie riiki turundades on võetud suund esitleda end põhjamaana, tuleb ka piimanduses Balti sõpradele selg keerata.
E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas tähendas, et nagu meie riiki turundades on võetud suund esitleda end põhjamaana, tuleb ka piimanduses Balti sõpradele selg keerata. Foto: Elmo Riig

«Peame müüma ennast nagu Nordic, mitte nagu Baltic, sest kui müüme nagu Baltic, siis jäämegi sinna Euroopa hinnatabeli lõppu,» kordas E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas lõunalauas oma seisukohta, mille ta veerand tundi tagasi oli põllumeestele tehtud ettekandes lahti seletanud. 

Muraka arvates tuleb meil piimanduses lõuna pool asuvatele riikidele selg keerata. «Peame tegema maailmale puust ja punaseks, et on nõudeid, mida Läti, Leedu ja Poola ei täida, aga meie täidame,» lausus ta Olustveres peetud konverentsil. «Meie häda seisnebki selles, et maailma suured toidutööstused, kes piima kasutavad, vaatavad, et Poola ja Baltikum on üks.»

Neli põhjust

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles