Kolga-Jaani hakkab taas vallavanemat otsima (1)

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembri algul hääletas Kolga-Jaani 11-liikmeline vallavolikogu Mihkel Kraavi sobivust omavalitsusjuhi ametisse. Nüüd tuli neil hakata taas vallavanemat otsima, sest Kraavil oli 8. aprillil viimane tööpäev. Mees lahkus omal soovil.
Novembri algul hääletas Kolga-Jaani 11-liikmeline vallavolikogu Mihkel Kraavi sobivust omavalitsusjuhi ametisse. Nüüd tuli neil hakata taas vallavanemat otsima, sest Kraavil oli 8. aprillil viimane tööpäev. Mees lahkus omal soovil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viis kuud tagasi Kolga-Jaani valda juhtima tulnud Mihkel Kraavile oli läinud reede selles ametis viimane päev. Omal soovil lahkunud Kraav põhjendab niisugust sammu tõdemusega, et ta on kaotanud lootuse saavutada sõbralik töökeskkond.

Mihkel Kraav selgitab oma otsust pikemalt tänase lehe arvamusküljel ilmunud kirjutises. Ta viitab suurele tülile, mis kohalike inimeste vahel kauaaegse vallavanema Kalevi Kauri umbusaldamise tõttu oli puhkenud. Kraav meenutab, kuidas ta sõnastas oma esimese ülesandena kodurahu saavutamise, sest vaenulikus õhkkonnas on raske edasi liikuda.

Ajapikku sai aga väljastpoolt tulnud omavalitsusjuhile oma sõnul selgeks, et ta on olnud naiivne, ning tüli põhjused on palju vanemad ja laiemad. Vastukaaluks märgib Kraav, et on vallavanemaks olemise ajal kohtunud inimestega, kellega koostöö on olnud väga hea.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles