Kuused süttisid lõkkest ja laste tõrvikutest

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tääksis viis tuul tule lõkkest kulusse ja siis juba kuusehekki. Päästjad panid leekidele piiri enne, kui need jõudsid taluhooneteni.
Tääksis viis tuul tule lõkkest kulusse ja siis juba kuusehekki. Päästjad panid leekidele piiri enne, kui need jõudsid taluhooneteni. Foto: Kenno Soo

Nädalavahetusel süttis Tääksis ja Hõbemäe külas kulu nii, et tuul viis tule edasi kuuskedele. Tääksis sai põleng alguse lõkkest, Hõbemäel aga laste tõrvikuvalmistamisest.

Reedel kell 16.45 said päästjad väljakutse Suure-Jaani valda Tääksi külla, kus põles 800 ruutmeetri ulatuses kulu. Kui päästjad sündmuskohale jõudsid, oli tuld võtnud ka läheduses asuv kuusehekk, mille taga asusid taluhooned. Päästjad kustutasid tulekahju umbes poole tunniga. 

Lõkkepõletaja tunnistas päästjatele oma süüd. «Aga varem ei olnud sellisest lõkketegemisest midagi halba juhtunud,» tsiteeris Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik põlengu põhjustaja sõnu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles