Viljandi ostis ajaloolise maali iseseisvuse väljakuulutamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kangilaski maal «Eesti iseseisvuse väljakuulutamine Viljandis 24. veebruaril 1918» vajab restaureerimist. Eesti Vabariigi sajandal aastapäeval plaanitakse see oma endises hiilguses sobivasse kohta kõigile imetlemiseks välja panna.
Juhan Kangilaski maal «Eesti iseseisvuse väljakuulutamine Viljandis 24. veebruaril 1918» vajab restaureerimist. Eesti Vabariigi sajandal aastapäeval plaanitakse see oma endises hiilguses sobivasse kohta kõigile imetlemiseks välja panna. Foto: Marko Saarm / Sakala

67 aastat ühe Viljandi maja sahvri laeks olnud maalist, mis üheksa aastat tagasi kogemata avastati, saab linna kingitus oma kodanikele Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva puhul.

Kunstnik Juhan Kangilaski 1939. aastal valminud maalil «Eesti iseseisvuse väljakuulutamine Viljandis 24. veebruaril 1918» on linnapea Ando Kivibergi tõdemust mööda Viljandi ajaloo seisukohalt erakordne tähtsus, sest see on ainuke, millel kõnealust sündmust on kujutatud. Linn ostis taastamist vajava kunstiteose üleeile 5000 euro eest ning plaanib panna selle pärast restaureerimist 24. veebruaril 2018 mõnda sobivasse saali või halli, kus igaüks seda imetlemas võib käia.

«Saagu see ajalooline maal kingituseks Viljandi linnakodanikele Eesti Vabariigi sajandaks sünnipäevaks,» sõnas Kiviberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles