«Keeletegu 2010» ootab kandidaate

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja teadusministeerium kuulutas välja võistluse, et selgitada välja lõppeva aasta parim eesti keelt väärtustav tegu ja selle tegija.

Keeleteo konkursiga otsitakse 2010. aasta jooksul sooritatud või lõpetatud eesti keelele kasulikke tegusid ja nende tegijaid.

Oodatakse teateid eesti keele õpetuses, kasutamises ja levitamises ilmutatud toimekuse kohta. Hinnatavad on eesti keelt käsitlevate seisukohtade avaldamine trükisõnas, raadios ja televisioonis ning esitatud seisukohtade heakeelelisus. Arvesse lähevad ka kodu- ja välismaal korraldatud eesti keele teemalistel aruteludel, konverentsidel ja keelepäevadel osalemine ning eesti keele alane uurimis- ja arendustöö.

Keeletegijaiks võib esitada üksikisikuid, töörühmi, ühendusi ja asutusi. Nemad võivad olla ka ettepanekute tegijad.

Emakeele seltsi juhatus teeb hinnata pakutud keeletegude hulgast eelvaliku ning avalikustab kandidaadid oma kodulehel www.emakeeleselts.ee. Auhinna eesmärgile kõige enam vastavad ettepanekud esitab selts iseseisvusaegsetele haridus- ja teadusministritele ning nemad valivadki aasta parima keeleteo.

Rahvaauhind selgitatakse välja hääletusega. Selleks saavad inimesed kasutada haridus- ja teadusministeeriumi pakutud võimalusi: saata oma toetusavalduse mõnele ettepanekule haridus- ja teadusministeeriumi aadressil Munga tänav 18, 50088 Tartu, märgusõnaga «Keeletegu»; e-postiaadressil keeletegu@hm.ee või hääletada ministeeriumi kodulehel www.hm.ee/keeletegu2010.

Võistluse «Keeletegu 2010» kandidaate on võimalik esitada 22. jaanuarini, nende poolt saab hääletada 9. märtsini.

Auhinna saaja kuulutatakse välja emakeelepäeva üritusel 14. märtsil Vastseliinas.

Kandidaatide esitamise ja nende poolt hääletamise juhised avaldatakse internetilehekülgedel www.hm.ee/keeletegu2010 ja www.
emakeeleselts.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles