Kolmest posti pandud kirjast jäi kaks teekonnal kaduma (3)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsi keskel laskis Raimund Talts usaldusväärsetel sõpradel endale saata kirja Kuressaarest, Tartust ja Türilt, neist jõudis kohale vaid üks, Järvamaalt teele saadetud ümbrik.
Märtsi keskel laskis Raimund Talts usaldusväärsetel sõpradel endale saata kirja Kuressaarest, Tartust ja Türilt, neist jõudis kohale vaid üks, Järvamaalt teele saadetud ümbrik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kollektsionäärina elavat kirjavahetust pidav viljandlane Raimund Talts pani tähele, et viimasel ajal ei jõua kõik lihtkirjad enam kohale. Märtsi keskel otsustas ta korraldada katse ja palus kolmel sõbral panna samal ajal posti endale mõeldud lihtkirja.

Kuressaares ja Tartus pandi kiri teele 18. märtsil, aga need ei ole seniajani pärale jõudnud. Koos nendega on kollektsionääril jäänud saamata Aruba, Makedoonia ja Horvaatia margid.

Kolmas ümbrik lasti postkasti 21. märtsil Türil. «Saatja jõudis enne vabandust paluda, et ta õigel ajal kirja posti unustas panna, aga tema saadetis oli 22. märtsi hommikul päral,» lausus Talts.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles