Inglipuu all pole veel kõigile lastele kinke

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima logo.
Maxima logo. Foto: Peeter Kümmel

Päästearmee ja Maxima kaupluste ühises heategevuskampaanias «Inglipuu» kogutakse Viljandis, Vaksali tänaval asuvas kaupluses kinke 31-le lapsele.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaiu teatel on kinke ootavad lapsed kuni 16-aastased ning kõigile neile neljapäeva lõunaks veel kinke kuusepuu all ei olnud. «Kingitusi saab teha veel kahel päeval ehk 31. detsembrini,» lisas ta.

Päästearmee ja Maxima ühine kampaania «Inglipuu» on Eestis tänavu kogunud puudustkannatavatele lastele enam kui 700 kingitust.

Päästearmee kapten Daniel Henderson tunnistas, et tänavu olid inimesed puudust kannatavate laste toetamisel aktiivsemad kui mullu. «Loodan, et mida rohkem sarnaseid projekte tehakse ning mida rohkem neist teatakse, seda rohkem neis ka osaletakse,» rääkis Henderson.

Pühadeperioodil said head inimesed toetada puudust kannatavate perede lapsi jõulukingitustega. «Inglipuu» on omalaadne jõulukuusk, millele riputatud paberinglitele on kirjutatud ühe lapse nimi ja andmed: vanus, pikkus, jalanumber. Need on sotsiaalametite kogutud laste andmed puudust kannatavatest peredest. Igal «Inglipuul» oli 30-40 lapse nimed. Kaupluste külastajad võisid võtta kuuselt ingleid ja teha seal kirjas olevale lapsele kingituse.

Palju toodi kingitusi Ida-Virumaal, Lõuna- ja Kesk-Eestis aga ka Saaremaal, kus paljud lapsed said koguni kaks-kolm kingitust. Kingitusi tegid lisaks Maxima klientidele ka jaekett ise koos partneritega ning kaupluste töötajad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles