Viljandi müüs Valuoja koolihoone riigifirmale

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigi Kinnisvara aktsiaselts tegi eile lõuna ajal ühe oma viimase suure ostu Eesti kroonide eest, kui soetas seitsme miljoni krooni eest Viljandis asuva Valuoja kooli hoone.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) juhatuse esimees Jaak Saarniit ning Viljandi linnapea Kalle Jents sõlmisid 29. detsembril Viljandis Hariduse tänav 2 kinnistu müügilepingu summas 7,03 miljonit krooni.

Jaak Saarniidu sõnul on kinnistu ostuga järgmine oluline samm Viljandisse riigigümnaasiumi rajamisel astutud. «Loodame, et läbirääkimised linna poolt väljakuulutatud arhitektuurse ideekonkurssi kahe parimaga lõpevad kauni ja mahult optimaalse hoone projektiga, mis võimaldaks meil tuleval aastal ehitushankeni jõuda,» lisas Saarniit.

Viljandi volikogu kinnitas eile Hariduse tänav 2 maa-alale detailplaneeringu. Selle otsuse tulemusena saavad RKAS ning Haridus- ja Teadusministeerium alustada koolimaja projekteerimist ja ehitamist. Ka on juba valitud Viljandi Gümnaasiumile direktor, kes on valmis alustama tööd uue kooli meekonna ja sisu loomiseks.

Gümnaasiumihoone valmib 2012. aastal, uues koolis hakkab õppima kuni 630 last. Haridus-ja Teadusministeerium ning Viljandi linn allkirjastasid kokkuleppe riigigümnaasiumi loomiseks Viljandisse 10. mail 2010. Ministeerium, linn ja RKAS sõlmisid eile ühiste kavatsuste protokolli edasise koostöö osas Viljandisse riigigümnaasiumi rajamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles