Noored lõpetasid turniiri kolme seas

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi spordikooli U-16 võrkpallinaiskond sai Eesti karikavõistlustel teise koha.
Viljandi spordikooli U-16 võrkpallinaiskond sai Eesti karikavõistlustel teise koha. Foto: Erakogu

Viljandi spordikooli võistkonnad näitasid Eesti U-16 vanuseklassi võrkpalli karikavõistlustel head mängu: naiskond sai finaalturniiril hõbedase ning meeskond pronksise autasu.

Mõlema Viljandi spordikooli võistkonna treenerid hindasid hoolealuste saavutust kõrgelt.

Detsembri kolmandal nädalavahetusel Rakveres peetud tütarlaste finaalturniiril teiseks tulnud Merle Keerutaja juhendatav naiskond sai kuus võitu — neist viis 2:0 tulemusega. Ainsa kaotuse pidid viljandlannad vastu võtma hilisemalt karikavõitjalt Saaremaalt.

«Meil oli võimalusi saarlastegi vastu,» tõdes Merle Keerutaja. «Olime mõlemas geimis üsna korralikus eduseisus.»

Finaalturniiri avakohtumises saadud kaotuse kiuste hindas naiskonna juhendaja saavutatut nii tulemuse kui mängupildi poolest kõrgelt. «Mängisime distsiplineeritult ning realiseerisime oma võimed ja oskused peaaegu täiel määral,» ütles ta.

U-16 tütarlaste võrkpalli karika võitis Saaremaa, teise koha hõivas Viljandi ning kolmandaks jäi Tartu Kalevi esimene naiskond.

Samal ajal selgusid Võrus noormeeste U-16 klassi karikavõitjad. Viljandi spordikooli meeskonna juhendaja nimetas seal saadud kolmandat kohta isegi meeldivaks üllatuseks. «Ausalt öeldes ennustasin, et jääme finaalturniiril neljandaks või viiendaks,» tunnistas Egon Edo. Viljandi võrkpallipoisid pälvisid seitsmest kohtumisest viis võitu. Alla tuli neil vanduda üksnes turniiri võitnud Valga võrkpalliklubile Viktoria ja hõbedale tulnud Tallinna klubile Audentes. Täiseduga ei suutnud finaalturniiri lõpetada ükski meeskond.

«Tegime väga hea turniiri,» kiitis treener Egon Edo poisse. Tema jutu järgi on võistkond ühtlane ja konkreetset liidrit pole. «Üpris sageli otsustab selles vanuses mängutulemuse ühe või kahe liidermängija tegevus, aga meie trump on stabiilne koosseis,» arutles Edo.

Karikavõistluste finaalturniiril osalenud võistkondade juhendajad valisid nelja parema mängija sekka Viljandi spordikooli tütarlastest Eve-Liis Tederi ja noormeestest Bruno Jakobsoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles