Koolitulistaja isa pole relva tagasi palunud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja revolver Amadeo Rossi-851. Fotol olev relv ei ole sama, mida 2014. aasta rängas kuriteos kasutati.
Selline näeb välja revolver Amadeo Rossi-851. Fotol olev relv ei ole sama, mida 2014. aasta rängas kuriteos kasutati. Foto: Kuvatõmmis

Vastupidi prokuröri nõudmisele on kaks kohtuastet otsustanud, et 2014. aasta oktoobris Paalalinna koolis õpetaja tapmiseks kasutatud relv tuleb tagastada tapja isale. Isa aga pole kohtus relva tagasi küsinud.

Pärast Viljandis väljakuulutatud esimese astme kohtu otsust kaebasid kõik menetlusosalised otsuse ringkonnakohtusse edasi. Kui kaitsja protestis nii karistuse pikkuse kui süü formuleeringu pärast, siis prokurör oli vastu kohtuniku seisukohale, et taparelv Amadeo Rossi-851 ja kolm kasutamata padrunit tuleks õpetaja tapnud 16-aastase poisi isale tagasi anda.

Kohtu pressiesindaja Krista Tamm kinnitas, et prokuröri vaidlus sel teemal on puhtalt juriidiline ega tähenda, et noormehe isa sooviks seda relva tagasi. Tamme sõnul on küsimus selles, mida peaks riik tegema asitõendi ja kuriteo toimepanemise vahendiga.

Ringkonnakohus viitas relva tagastamise otsust langetades seadusele ja riigikohtu varasemale praktikale, mille järgi oleks pidanud olema tõendatud, et omanik tegi võimalikuks relva kuriteos kasutamise. Noormehe isale ei heida aga kohus ette tema tegevust relva hoidmisel. «Relvakapi võtme asukohta teadsid vaid noormehe vanemad. Süüdistatav ei küsinud kunagi relva enda kätte ja isa teadmisel oli pojal revolvrile nulltolerants,» seisis teise astme kohtulahendis.

Sakala küsis e-kirja kaudu relva omanikult, kas ta üldse on nõus revolvrit tagasi võtma, kuid vastust selle küsimusele ei tulnud.

Ringkonnakohtu otsus pole jõustunud ning vähemalt noormehe kaitsja on lubanud selle riigikohtusse edasi kaevata. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles