Raekotta põikas punakuub

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidu liige Jaak Pihlak õpib jõuluvanalt, kuidas pidada peeglisse vaadates intelligentset dialoogi.
Isamaa ja Res Publica Liidu liige Jaak Pihlak õpib jõuluvanalt, kuidas pidada peeglisse vaadates intelligentset dialoogi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi volikogu aasta viimase istungi katkestas üllatuskülaline, kes tõi koosolijatele sümboolseid kingitusi.

Eile õhtul oli raekoja saal rahvarohke: istungilt puudus vaid kaks volikogu liiget. Kohalolijaid ootas tihe päevakord, milles oli lisaks varem kavandatule veel kolm ettepanekut. Volikogu esimees Tarmo Loodus oli jõudnud erakorralisi eelnõusid põgusalt tutvustada, kui teda katkestas vali koputus.

Oleks vale öelda, et rahvaesindajad üllatusest lausa võpatasid. Pigem oli tunda, et nad pidasid punakuuelise habemiku külaskäiku loomulikuks: küllap arvasid nii koalitsiooni kui opositsiooni esindajad, et on hea lapsena oma kingid ausalt ära teeninud.

Sisult sümboolne, vormilt väike

Sama meelt oli jõuluvana, kelle Tarmo Loodus viksilt lippude alla aukohale juhatas. Pidudes karastunud professionaalina kruvis jõulumees pinget ega kiirustanud kotisuud lahti sõlmima. Saalisviibijate vaiksest mõttevahetusest kostis kõrvu hinnang, et kott on kõhn ja kingid väiksed. «Äkki on eurod?» oletas keegi.

Tõsi, teerull, mille jõuluvana volikogu suurima partei Reformierakonna esindajale Loit Kivistikule ulatas, polnud just hiiglaslik, küll aga sümboolne.

«See on teile lauanurgale meeldetuletuseks, et te oma partneritest ja vastasleerist üle ei sõidaks, vaid nad ikka ilusasti ära kuulaks,» selgitas kingituse andja. Ta lisas, et häda korral võib teerulli kasutada rasketest olukordadest läbimurdmiseks, näiteks võib sellega mitte kuhugi ära mahtuvat lund kokku pressida.

Teine koalitsioonierakond Isamaa ja Res Publica Liit sai jõuluvanalt peegli. Kingile järele läinud Jaak Pihlak proovis selle tukka siludes kohe ka järele. Peegeldas küll. «Seda saate kasutada siis, kui tahate vestelda mõne endale kalli inimesega,» kõlas jõuluvana kommentaar.

Vägevad kingid

Koalitsioonipartneritest väikseim, Keskerakond, sai kaugelt külaliselt suuresilmse kollase mängukoera.

«See puudel on taltsas ja oskab ainult noogutada,» ütles jõulumees kutsut Aleksander Müürile ulatades. Ta lisas, et hea treeningu korral võib koerast kasvada tõhus abimees mitmeks tööks.

Opositsioonis olevale valimisliidule Kodune Viljandi oli terariistade teritamise komplekt.

«Teravat silma ja hammast! Mõistus on teil niikuinii terav,» soovis jõulumees.

«Vägevad kingid,» kiitis valimisliidu esindaja Randel Länts omalt poolt.

Küllap olid rahvaesindajad aasta jooksul ennast istungitel tühjaks esinenud, sest laulu või luuletusega üles astuma ei kibelenud ükski kingisaaja.

«Teil veel pikk tööpäev ees,» lausus jõulumees lahkuma asutades.

KINGID

Kingid olid jõuluvana meelest ära teeninud ka linnapea ja volikogu esimees.
• Tarmo Loodus sai jõulumehelt mõõga, millega linnavalitsust otsuste langetamise ajal utsitada.
• Kalle Jentsi rõõmustas lumelabidas, millega näidata kõigile linlastele eeskuju võitluses lõputute hangedega.
Allikas: jõuluvana kontor

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles