Nääriööl enamik tanklaid ei tööta

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütusefirma Statoil on suured hinnatablood euro tuleku eel juba pimedaks keeranud, nii jääb see uue aastani.
Kütusefirma Statoil on suured hinnatablood euro tuleku eel juba pimedaks keeranud, nii jääb see uue aastani. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eurole ülemineku tõttu suletakse aastavahetusel suuremad tanklad — ainsana püüab katkestamata hakkama saada Olerex.

Statoil teatab, et eurole üleminekuks vajalike tehnoloogiliste seadistuste tõttu on kõik Statoili teenindusjaamad ja 123 automaatjaamad suletud neli tundi: vana-aasta kella 22-st kuni uue aasta kella kaheni.

Eesti Statoili kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts ütles, et kütusefirma hakkas jaamade juures asuvaid elektroonilisi hinnatabloosid välja lülitama juba enne jõule ning enamik neist jäi tummaks selle nädala algul.  

Pauts märkis, et klient näeb hinda tankurite peale asetatud hinnatahvlitelt ning samuti töötab iga tankuri infotabloo. Aasta lõpuni arvutab see liitrite hinda kroonides ning uuest aastast eurodes.

Neste Oili kliendisuhete juht Kristi Pari ütles, et Neste sulgeb seadistustööde tõttu tanklad tund enne uut aastat ja teeb need taas lahti tund pärast aastavahetust. Nimetatud kaheks tunniks lülitatakse välja ka infotablood, mis hakkavad seejärel hindu kuvama eurodes.

Alexela Oili müügidirektor Aivar Räim sõnas, et Alexela automaattanklad on aastavahetusel suletud kella 23—1. Teenindusega tanklates on tema kinnitust mööda plaanis hakkama saada kiiremini: paus on kavandatud ajavahemikule 23.50—00.30. Nimetatud ajal on pimedad ka tanklate hinnatablood.

Räim ütles, et algul hakkavad Alexela tanklate tablood uusi hindu näitama kahe kohaga pärast koma, kuid hiljem pikeneb näit kolmele komakohale.

Ainsana püüab ajutise sulgemiseta hakkama saada Olerex. Firma avalike suhete juht Maily-Maria Kiviselg kinnitas, et tarkvarasüsteem on välja vahetatud ning uusaastaööl töötavad kõik Olerexi teenindusjaamad plaanipäraselt.

Siiski lisas ta, et võib-olla tuleb mõnes jaamas aastavahetusel tankida soovijatel viis kuni kümme minutit oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles