Kristina elulooraamat troonib tipus

Egon Valdaru
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suusatajana kuulsust kogunud Kristina Šmigun-Vähi biograafiat ostetakse Viljandi raamatupoodidest nii jõulukingiks kui lihtsalt lugemiseks.

«Kristina on üle kõige,» nentis Tartu tänaval paikneva Athena raamatupoe müüja Gitta Nazarova.

Lossi tänava raamatupoe müüja Karin Kaasik-Pürg nimetas menukitest esimesena samuti suusakuulsuse biograafiat, aga lisas, et popid on ka näitleja Eve Kivi ja laulja Ott Leplandi elulooraamat ning Grimmi muinasjutud.

Rahva Raamatu Viljandi poe juhataja Kairi Tamre ütles, et Kristina raamatud on seal läbi müüdud. «Kirjastus on lubanud teha kordustrüki. See peaks müüki tulema uue aasta algul,» lausus ta.

Kairi Tamre arvates lisas teosele populaarsust see, et Kristina Šmigun-Vähi kohtus 10. detsembril Viljandis lugejatega ning jagas soovijatele autogramme. Suusataja on öelnud, et raamat on kui lunastus ja lõpparve senise eluga. See on olümpiavõitja eneseleidmise lugu ja õpetus, kuidas kasvada isiksuseks ja võitlejaks, kes elule alla ei jää.

Väga populaarne on Kairi Tamre sõnutsi ka raamat «Söö, palveta, armasta». On öeldud, et see on ühtaegu füüsiline teekond, vaimne otsimisretk ja reisimälestus.

Veel tuntakse huvi endiste tippsportlaste Martin Müürsepa ja Riho Bruno Bramanise biograafia vastu. Tamre tõdes, et kuigi elulooraamatuid on palju välja antud, on need endist viisi nõutud. Juhataja hinnangul on tänavune jõulumüük läinud väga hästi.

Athena poe müüja Gitta Nazarova ütles, et hästi on kaubaks läinud selgeltnägija Nastja teos «Nastja tarkuste raamat», «Õpilase entsüklopeedia» ja iga-aastane tervendamiskalender «Aastaga haigustest priiks».

Nii Tamre kui Nazarova nentisid, et väga hästi ostetakse allahinnatud raamatuid. Nende lett on mõlemas kaupluses päris suur.

MÜÜK

Rahva Raamatu Viljandi poe edetabel
1. «Kristina»
2. «Söö, palveta, armasta»
3. «Mürka. Pea jagu üle»
4. «Pauksoni astroloogiline abimees»
5. «Aleksei Turovski loomalood»
Allikas: Kairi Tamre

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles