Tingimisi karistamatus ja üldkasutu töö rikuvad kohalikku elu

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Kõo vallavanem Tarmo Riisk ei ole enam nõus võtma kohtus karistatud kriminaalkurjategijaid üldkasulikku tööd tegema. Niisugune samm väljendab protesti leebete karistuste vastu, mida paljude varguste ja muude süütegude eest on kohtus järjepanu määratud.

«See on müstika, mis on kestnud juba aastaid. Vargusi on tihti. Need, millega vahele jäädakse, on köömes. Inimesed ei lähe enam kurtmagi, vaid kannatavad vaikselt ära. See on tohutu ebaõiglus,» kirjeldas vallavanem emotsionaalselt.

Tarmo Riisk ei ole ainus Põhja-Viljandimaa omavalitsusjuht, kes räägib, kuidas elanikud on sagedastest sissemurdmistest ja muust sellisest väsinud ega mõista, miks korduvalt kriminaalkorras karistatud mehi trellide taha ei saadeta. Kõo valla külje all asuva Võhma linna pea Anneli Siimussaar kinnitas, et ka tema juures on kodanikud mitmel korral sel teemal rääkimas käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles