Suusamatka siht on Holstre-Polli

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Viljandi spordikeskus kutsub kõiki suusahuvilisi võtma eeloleval pühapäeval ette suusamatka Holstre-Polli spordikeskusesse.


Sama sihtpunkt oli kavas ka eelmisel pühapäeval, ent nagu kinnitas sarja korraldaja Igor Tavaste, ei suutnud rajamasinad tugeva tuisu ja suure lume alla jäänud teed korrastada ning matk tuli ära jätta.

«Praegu on rada Viljandist Holstre-Polli sisse sõidetud,» kinnitas Tavaste.

Pühapäevase suusamatka kontrollpunkt on avatud tavapäraselt kella 11—14. Holstre-Polli viiv rada algab Viljandi järve Viiratsi-poolsel mäepealsel, Mustlasse suunduva maantee juures.

Eelseisev pühapäevane matk on selle hooaja kolmas, varem on distantsiks olnud Viljandi järve äärne terviserada ja Kivi turismitalu Siniallikul. «Osavõtt on olnud mõõdukas, mõlemas sihtpunktis oli registreerujaid üle saja,» teatas Igor Tavaste.

Munitsipaalasutuse Viljandi Spordikeskus juhataja asetäitja sõnul on möödunud pühade järel korrastatud kõik keskuse hooldatavad suusarajad ning neil hoitakse pidevalt silma peal.

Tavaste sõnul on Viljandi järve äärsel terviseraja Viiratsi-poolses osas nüüd suusatajatel võimalik vältida järsemaid laskumisi. «Meile edastati selline soov ning rajameister lõi järve teisel kaldal alternatiivse võimaluse,» teatas ta.

Lisaks terviserajale on viljandlastel võimalik suusatada Valuoja orus umbes kilomeetrisel ringil, samuti saab seda teha Siniallikule suunduval vanal raudteetammil. Kahekilomeetrine rada on ka Viiratsi mäe peal põllul, sealsamas, kust saab alguse rada Holstre-Polli.

Sihtasutuse Holstre-Polli Tervisekeskus tehnilise juhi Tiit Tammemäe sõnul on suusaraja pikkus Viljandist Holstre-Polli ligi kümme kilomeetrit.

Tammemäe sõnul on talispordisõpru ootamas ka Holstre-Polli rajad. «Valgustatud 2,5-kilomeetrine ja roheline viiene rada on heas seisus, raskem viiekilomeetrine ring on preagu küll veidi pehme põhjaga, ent sõidetav,» lausus tervisekeskuse radade eest vastutaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles