Politseinikud veendusid viljandlaste korralikkuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud kõndisid eile mitmel pool Viljandis ülekäiguradade ümbruses ja veendusid, et nii autojuhid kui jalakäijad oskavad nende läheduses õigesti käituda.
Politseinikud kõndisid eile mitmel pool Viljandis ülekäiguradade ümbruses ja veendusid, et nii autojuhid kui jalakäijad oskavad nende läheduses õigesti käituda. Foto: Marko Saarm

Politseinikud seisid eile mitmel pool maakonnas ülekäiguradade lähistel ning veendusid, et siin kandis oskavad nii autojuhid kui jalakäijad sebrale lähenedes õigesti käituda.

«Rõõm on see, et pilt on päris hea,» võttis Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Alar Sadam eile nähtu kokku. Esiteks kasutavad jalakäijad ülekäiguradasid ega ürita üle tee minna vales kohas, teiseks ei arva jalakäijad, et nad võivad autodele tähelepanu pööramata ülekäigurajale astuda, ja kolmandaks annavad autojuhid jalakäijatele teed. «Eks siin oli muidugi oma osa ka selles, et politseinike nägemine distsiplineeris inimesi,» lisas Sadam.

Ülekäiguradadel valitseva liikluskultuuriga on aga rahul ka sõiduõpetaja ja Viljandi liikluskomisjoni liige Jaak Alesma. «Viiepallisüsteemis võiks anda hindeks tugeva nelja,» arvas ta. «Vahest vaid need olukorrad, kus jalakäijad astuvad ootamatult teele ega ole hästi nähtavad, viivad hinnet alla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles