Viljandis muudab tankimine rahakoti kergemaks kui Tartus (1)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui sõita Viljandist Tartusse, kohtab seal mitu senti odavamaid kütuseliitri hindu. Poolesajaliitrise paagi täitmine tuleb ülikoolilinnas seega umbes kolm ja pool eurot soodsam. Teiste linnade tablood näitavad Viljandi omaga sarnast hinnaklassi.
Kui sõita Viljandist Tartusse, kohtab seal mitu senti odavamaid kütuseliitri hindu. Poolesajaliitrise paagi täitmine tuleb ülikoolilinnas seega umbes kolm ja pool eurot soodsam. Teiste linnade tablood näitavad Viljandi omaga sarnast hinnaklassi. Foto: margus ansu, elmo riig

Olgugi et Viljandit lahutab Tartust vaid 80 kilomeetrit, kriibib seda vahet sõitvate autojuhtide hinge küsimus, miks vaatavad Tartu tanklate juures seisvatelt hinnatabloodelt vastu nulliga algavad liitrihinnad, samal ajal kui Viljandis ületavad need juba mõnda aega euro piiri.

Hinnaerinevus pole tekkinud üleöö. Kui 23. jaanuaril maksis Centrumi parklas asuvas Alexelas bensiiniliiter 0,943 eurot, siis Tartus Lõunakeskuse juures sai selle kätte 0,885 euroga. Diislikütuse hinnad erinesid samal ajal täpselt kuue sendi võrra.

Mõnesendist hinnavahet pole kaotanud ka 1. veebruaril kehtima hakanud kütuseaktsiisi tõus. Olenemata tanklast, on Tartus, ja ka näiteks Põlvas, kütus odavam. Kui eile maksis diislikütuse liiter Tartu ja Põlva tanklates 0,969 eurot, siis enamikus Viljandi tanklates küsiti selle eest 1,038 eurot ehk ligi seitse senti rohkem.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles