Teine kohtuotsus tõi õpetaja tapjale rahalisi kohustusi juurde

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasikaebamine ei toonud noorele mehele karistuses leevendust. Endiselt on kohtunikud seisukohal, et õpetaja ei provotseerinud oma mõrva ja nooruki teol on vaid paar pisikest kergendavat asjaolu.
Edasikaebamine ei toonud noorele mehele karistuses leevendust. Endiselt on kohtunikud seisukohal, et õpetaja ei provotseerinud oma mõrva ja nooruki teol on vaid paar pisikest kergendavat asjaolu. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Tartu ringkonnakohtunikud ei vähendanud grammigi Paalalinna kooli õpetaja tapmise eest süüdimõistetud noormehe karistust, küll aga leidsid, et 16-aastane poiss on piisavalt vana, et ka rahalised kohustused ise kanda.

Nii erineski eile Tartus väljakuulutatud kohtuotsus esimese astme kohtu omast vaid selle poolest, et tapja isalt ei küsita enam kui 8900 euro suurust menetluskulu ning see nõutakse sisse poisilt endalt.

«Isale pandud kohustuste täitmine raskendab tunduvalt perekonna toimetulekut ja asetab ebavõrdsesse olukorda teiste tema ülalpidamisel olevate laste heaolu,» seisis kohtuotsuses. «Samuti on süüdistatav juba piisavalt vana, et hakata oma kuritegeliku käitumise tagajärgede eest vastutama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles