Aiku jõusaalis jagati meistrimedalid

, mittetulundusühingu Aiku Jõusaal juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris peeti maakonna lamades surumise meistrivõistlused. Pildile on jäänud viis kehakaalu võitjat Mikk Pokk (vasakul), Jaagup Lember, Risto Kaljurand, Aivar Prii ja Elar Akk.
Detsembris peeti maakonna lamades surumise meistrivõistlused. Pildile on jäänud viis kehakaalu võitjat Mikk Pokk (vasakul), Jaagup Lember, Risto Kaljurand, Aivar Prii ja Elar Akk. Foto: Erakogu

Detsembri algul selgusid Paalalinna koolis tegutsevas Aiku jõusaalis Viljandimaa lamades surumise meistrid.

Paalalinna gümnaasiumi jõusaalis on jõutõstmise mõõduvõtte peetud juba aastaid. Samas pikalt tegutsenud spordisaali on juba mõnda aega hallanud mittetulundusühing Aiku Jõusaal.

Aiku Jõusaal asus nendesse ruumidesse pärast seda, kui Raimo Kaasiku juhtimisel tegutsenud raskejõustikuklubi Power otsustas jõutõstmisest taanduda ning keskenduda teistele tegevustele.

Saali haldamise üle võtnud ühing jätkab sama tegevust. Eesmärk on propageerida jõualasid nii võistlus- kui tervisespordina.

Soovime parandada jõualade mainet, sest millegipärast on paljudel arvamus, nagu poleks jõusaal noorte­le — või siis vanadele — kasulik. Ülemäärased koormused pole kindlasti head kummalegi, aga jõusaal ei koosne ju ainult suurtest raskustest, vaid seal on igaühel võimalik treenida sobiva koormusega, mis annab kehale hea toonuse.

Kindlasti kuulub jõusaal vähem või rohkem kõigi spordialade juurde. Noorte puhul on oluline üleüldine sporditegemise harjumus, mis jääb neid saatma kogu eluks.

Lõppeva aasta viimased maakonna meistrid selgusid Aiku jõusaalis detsembri viimasel nädalavahetusel. Absoluutkaalus tuli meistriks Aivar Prii, teiseks jäi Alar Kraav ning kolmandaks Mihkel Raadik.

Kolme naise seas sai parima tulemuse ning pälvis meistritiitli Kristiina Purju Hallistest.

Seekord võtsid jõutõstjad üksteiselt mõõtu lamades surumise puhul kasutatavate surumissärkideta, lubatud olid ainult randmesidemed ja tõstevööd. Selline moodus tundub olevat kõige ausam — iseäranis noorte sportlaste võistluses.

Selgituseks olgu mainitud, et abistav tugisärk võib sportlase tulemust parandada ligemale seitsmekümne kilo võrra.

VÕITJAD
Viljandimaa lamades surumise meistrivõistluste paremad kehakaalude kaupa
• Naised
Kristiina Purju — 40 kilo (Halliste)
• Noored:
    — 52 kilo. Mikk Pokk — 50 kilo, MTÜ Aiku Jõusaal
    — 56 kilo. Jaagup Lember — 47,5 kilo, MTÜ Aiku Jõusaal
    — 60 kilo. Martin Tali — 62,5 kilo, Olustvere TMK
    — 67,5 kilo. Madis Tellis — 72,5 kilo, SK Halliste
    — 75 kilo. Risto Kaljurand — 82,5 kilo, MTÜ Aiku Jõusaal
    — 90 kilo. Jaagup Pihu (1992) — 90 kilo, Viljandi
    — 100 kilo. Mihkel Raadik — 147,5 kilo, SK Halliste
• Mehed
— 67,5 kilo. Argo Kangur — 77,5 kilo, SK Halliste
— 82,5 kilo. Toomas Lensment — 75 kilo, SK Halliste
— 90 kilo. Aivar Prii — 155 kilo, MTÜ Aiku Jõusaal
— 100 kilo. Alar Kraav — 150 kilo, Viljandi
Allikas: MTÜ Aiku Jõusaal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles