Esimestel jõmmidel on ehk juba bemmid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poistekooril  Mulgi Jõmmid on oma lugu ja see mahutab kümmet aastat.
Poistekooril Mulgi Jõmmid on oma lugu ja see mahutab kümmet aastat. Foto: Erakogu

Viljandi Jakobsoni kooli poistekooril Mulgi Jõmmid käib kümnes hooeaeg. Aastapäevakontsert on reedel, 1. aprillil kell 18 Viljandi Kesklinna kooli saalis, mis on kontserdipaigaks valitud hea akustika tõttu. 

Lisaks Jakobsoni kooli poistekoorile esinevad Kesklinna kooli poistekoor ja meeskoor Sakala. Kaastegev on kontsertmeister Aare Külama ning kaasa löövad ka Mulgi Jõmmide vilistlased. Kontsert on tasuta.

Koori dirigent Kristi Vastisson meenutab, et kümme aastat tagasi, kui koor asutati, moodustasid selle tuumiku Jakobsoni kooli õpetajate pojad ja nende sõbrad ning juurde võisid tulla kõik, kel oli huvi koos midagi teha. Esimesel aastal oli laulmine teisejärguline, poistest pidi saama hea ja ühtehoidev kamp. Koos käidi seiklusrajal, kanuumatkal, veekeskustes, peeti jalgpallilahinguid ja muu tegevuse hulgas ka lauldi. Aasta hiljem oli lauluhuvilisi juba rohkem ning koorilaul muutus populaarseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles