Tulevärk kolib linna jõulupuu juurde

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestikufirma Arnika juhataja Eduard Tani
Ilutulestikufirma Arnika juhataja Eduard Tani Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linna aastavahetuse ilutulestik on seekord kõige paremini jälgitav Vabaduse platsilt. Arnika ilutulestikukeskuse juhataja Eduard Tani sõnul lastakse tulevärk lendu SEB panga ja spordihoone tagant.


«Et hoone jääb ette, kasutame veidi kõrgemale tõusvaid efekte. Ilutulestik algab kolme suure pauguga, millele järgneb Arnika koostatud tulevärk,» kõneles Tani. «Püüame tänavugi näidata uusi efekte, ent kunstnikul on ikka samad värvid, mis sada aastat tagasi, ja muusikul samad noodid. Kunst on see, kuidas keegi neid üksteise järel ritta oskab seada. Loomulikult on meil uusi pomme ja efekte, mida rahvale näidata, aga see sünnib koos vanade heade efektide ja värvidega.»

Eduard Tani sõnul näidatakse tulevärgis kujundeid, nagu südamed ja mitmeosalised ringid. Ilutulestik algab lärmakama osaga, mis koosneb läbisegi tuhandetest paukudest, viledest ja värvilistest tähepommidest. Peale vile- ja paugukoori vahelduvad eri värvi vaiksemad ja tempokamad osad.

«Eurole ülemineku puhul näitame siniste värvidega vaatemängu, kuhu sisse tipime eurolipu meenutamiseks kollaseid tähekesi. Loomulikult on rikkalikult vahepalasid ja ilutulestik lõpeb traditsioonilise kullasajuga,» rääkis Eduard Tani.

Viljandi ettevõtelt kogunes ilutulestiku korraldamiseks 43 000 krooni, millele linn lisab 15 000 krooni. Koos Arnika panusega on Viljandi aastavahetuse ilutulestiku maksumus ligemale 80 000 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles