Itaalia road ja Eesti siider osutusid väga menukaks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu kõrtsitalu perenaine Piret Junalainen meisterdas Itaalia hõnguga söögikohas ravioole. Tema toimetamist jälgis huviga Väino Luik.
Kõpu kõrtsitalu perenaine Piret Junalainen meisterdas Itaalia hõnguga söögikohas ravioole. Tema toimetamist jälgis huviga Väino Luik. Foto: Marko Saarm / Sakala

Laupäeval olid Viljandimaal ja Pärnumaal Rohelise Jõemaa koostöökogu piirkonna üritusel «Kaks kohviringi ümber Soomaa» avatud 31 ühepäevakohvikut. Neist kõige popimad pakkusid rüüpeks Itaalia veini või Eesti siidrit. 

Endisele vallavanemale Tõnu Kiviloole kuuluvas Kõpu kõrtsitalus oli küllaga itaaliapärast hõngu, kõlas selle maa muusika ning perenaine Piret Junalainen meisterdas ravioole. Iga söögisaalis istuja võis jälgida, kuidas emand leti ette asetatud laual selleks spetsiaalse pastamasinaga üliõhukest tainast valmistas. 

Selgus, et ravioolitainas peab olema väga elastne ja ühtlane ning sisu ei tohi olla üleliia vedel. Neidsamu ravioole võis hiljem süüa ja juurde võis osta Itaaliast pärit kvaliteetveine. Kõpu kõrtsitalu seinalt võis lugeda järgmist loosungit: «Hea kokk on nagu võlur, kes päästab valla õnne.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles