Penuja rahvas elab Läti levi haardes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pigem efekti mõttes ja muidugi omaniku loal ronisid Penuja külavanem Reet Paju ja ajakirjanik Aivar Aotäht vana kombaini katusele levi püüdma. Kui tavaliselt on levi kõrgemal parem, siis kõnealuses kohas polnud erinevust märgata, levi oli ikka niru.
Pigem efekti mõttes ja muidugi omaniku loal ronisid Penuja külavanem Reet Paju ja ajakirjanik Aivar Aotäht vana kombaini katusele levi püüdma. Kui tavaliselt on levi kõrgemal parem, siis kõnealuses kohas polnud erinevust märgata, levi oli ikka niru. Foto: Marko Saarm / Sakala

Niikaua kui riigipiiri lähedal asuva Penuja küla inimesed mäletavad, on neile tuska tekitanud hädine Eesti mobiililevi ning telefonid kipuvad minema Läti võrku. Veidral moel on Eesti sidefirma levi aga lausa suurepärane teisel pool piiri Läti riigi alal.

Abja valla Penuja küla asub ühest küljest vastu riigipiiri ning teisalt ulatub mitu kilomeetrit kaugemale. Piirkonnas elab poolsada inimest.

Külavanem Reet Paju ütles, et kohalikud elanikud on korduvalt pöördunud murega oma mobiilsidefirma poole, kuid abi pole saanud ja paremat levi ei lubata isegi tulevikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles