Vaba mõte. Maailma lõpp on veel kaugel

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäevane terrorirünnak Brüsselis rabas eestlasi ehk isegi rohkem kui Pariisi oma, ehkki juba too tundus olevat üsna koduõuel. Seda, kui palju meie kaasmaalasi Euroopa pealinnas elab ja toimetab, võib näha kas või tõigast, et nii mõnigi neist viibis pommiplahvatuste vahetus läheduses. 

Sestap pole imeks panna, et ISIS-e rünnak ei teinud inimesi närviliseks ja murelikuks mitte ainult Belgias, vaid ka Maarjamaal. Foon ärevuseks oli niikuinii varem loodud, sest halvad uudised pressivad juba mõnda aega igast kanalist sisse. Eelmisel nädalal BBC uudiseid vaadates adusin näiteks, et kogu saate peale oli vaid üks positiivne lugu. 

Pärast Brüsselis juhtunut läks asi muidugi veel hullemaks. Sotsiaalmeedias valitsevaid meeleolusid jälgides võib kergesti tunduda, et senine maailmakorraldus veereb oma paratamatu lõpu poole ja varsti saab kuhjunud konfliktidest kolmas maailmasõda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles