Kõige mulgim mulk

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rahnel
Peeter Rahnel Foto: Kristi Kivestu

Sakala toimetuses on juba mitu aastat tarvitusel kasulik tarkus: kui tahad head tsitaati, helista Abja vallavanemale Peeter Rahnelile. Sellelt mehelt tuleb alati midagi.

Kui küsida kõrvaltvaatajatelt, milline Mulgimaa osa on kõige mulgim, siis jääb ilmselt ajaloolistel põhjustel peale arvamus, et Abja vald. Edasi on loogiline järeldada, et kõige mulgim mulk on selle omavalitsuse juht. Ongi. Aga sugugi mitte ainult ameti pärast, vaid ennekõike selle tõttu, et ta on niisuguse kuvandi ise oma käitumisega loonud. Ta on julge ütleja. Tegus. Jonnakas. Takkapihta uhke oma õnnestumiste üle.

Tulles tagasi selle juurde, mida Peeter Rahnelist maakonnalehe toimetuses arvatakse, ei saa üle ega ümber haldusreformist. Kui üldiselt on tegemist surmigava teemaga, millest ajakirjanikud parema meelega mööda hiiliks, siis Abja ja Karksi valla võimalik liitumine – eriti Peeter Rahneli roll selles – hoiab asja meeldivalt intrigeerivana. Ta on üks võtmepersoonidest, temast sõltub väga palju, millises meeleolus Lõuna-Viljandimaad liitma hakatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles