Jaan Viljas: elu linnas seisma ei jäänud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Viljase sõnul veetakse lund Viljandist ära ööpäev läbi. Eile lõuna ajal vabanes lumehunnikutest Posti tänav.
Jaan Viljase sõnul veetakse lund Viljandist ära ööpäev läbi. Eile lõuna ajal vabanes lumehunnikutest Posti tänav. Foto: Elmo Riig

Viljandi tänavatelt lund koristava aktsiaseltsi Veolia Keskkonnateenused Lääne regiooni juhataja Jaan Viljas ütleb, et põhitänavad suudeti kogu pühade aja sõidukorras hoida.

Jaan Viljas, kuidas teie hinnangul jõulupühade ajal linnas lumekoristus sujus? Kas saite olukorraga hästi hakkama?

Hinnangu sellele annavad Viljandi rahvas ja linnavalitsus. Aga usun, et nii palju, kui vaja oli, said inimesed ja ühissõidukid linnas liigelda. Elu seisma ei jäänud.

Kõige tugevam tuisk möllas reede õhtul. Kui kiiresti pärast seda põhitänavad sõidetavaks said?

Põhitänavad ja -teed, kus ühissõidukid liikusid, on olnud normaalselt sõidetavad tuisu algusest kuni seniajani (intervjuu on tehtud esmaspäeva lõuna ajal — toim).

Aga kui põhiteedelt oli vaja natuke kõrvale sõita, siis pühade ajal enam nii lihtne liikuda ei olnud.

Jah, seal oli natuke raskem, aga teatud aja pärast olid ka kõrvaltänavad liigeldavad.

Meile on tulnud teateid tänavatest, kus autod liikusid raskustega ja elanikud nurisesid, et sahka pole seal lund lükkamas nähtud. Sellised olid näiteks Väike-Kaare tänav ja Männimäe tee. Kas see vastab tõele?

Seda, kas inimene nägi seal sahka töötamas või mitte, ei oska kommenteerida, aga kõik teed said meil pühade ajal ikkagi läbi käidud. Lumesadu oli paraku nii tihe, et lükkamise jäljed olid mõne aja pärast peaaegu kadunud.

Kui suuri raskusi tekitasid ebasobivasse kohta pargitud autod?

Nendega oli probleeme kogu linnas. Auto jäeti kuskile lumevalli äärde seisma ja sellega oli takistatud nii tänavate hooldamine kui teiste autode liikumine.

Aga vähemalt korra jõudis sahk igale linna tänavale. Praeguseks on need juba mitu korda läbi käidud ja laiemaks lükatud. Mingid tupikud veel on, kuid need tuleb lihtsalt tühjaks vedada. Ka sinna peame lähimal ajal jõudma.

Kas esmaspäevane prügivedu oli raskete teeolude tõttu häiritud?

Maakonnas kindlasti, kuid Viljandis oleme tänu meeste kõvadele pingutustele enamiku konteinereid ikkagi tühjendanud. Loomulikult käib see töö aeglasemalt kui muidu.

Kui agaralt lund Viljandist välja veetakse?

Lumevedu käib kogu aeg, ööpäev läbi, kuid tervet linna, eriti äärelinna piirkondi me praegu puhtaks vedama ei hakka. Seal proovime lume lihtsalt kõrvale suruda. Kesklinnast ja linnale kuuluvatest parklatest veame küll lume ära.

Kas pühade ajal oli kogu teie meeskond väljas?

Meie firma oli väljas kogu võimsusega. Sellele lisandusid veel abijõud, kelle juurde kauplesime ning kes tulid appi heast tahtest.

Kas mehed on magada ka saanud või on väsimuse tõttu tekkinud ohtlikke olukordi?

Eks selle magamisega ole praegu nii, nagu on. Vähemalt rooli taha pole keegi veel magama jäänud ja pikali kukkunud.

Nädala lõpuks lubatakse uut lumesadu. Kas olete selleks valmis?

Peame olema ja teeme kõik, et valmis olla.

LÜKKAJAD
Jõulude ajal lükkasid Viljandi teedelt ja tänavatelt lund lisaks Veolia Keskkonnateenistusele kaheksa ettevõtet või füüsilisest isikust ettevõtjat.
• Viiratsi Saetööstus
• Kintek Ehitus
• VMT Betoon
• Benexton
• Suja Ehitus
• FIE Veiko Nõmm
• FIE Üllar Asu
• Milligrupp
Allikas: Viljandi linnavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles