Taksojuht koges tööaastate hullemaid liiklusolusid

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Hullumaja!» iseloomustas jõuluööl Viljandi tänavatel toimunut Kroonitakso taksojuht Tanel Lumiste. Varasemast ajast ta nii raskeid liiklusolusid ei mäleta.

24. detsembri õhtul ja 25. detsembri ööl tuli Viljandis autoga liigeldes Lumiste sõnul loota, et keegi samal tänaval vastu ei sõida.

«Kahele autole enam ruumi ei olnud,» nentis ta. Olukord polnud parem ka maanteedel, näiteks Orika ja Ramsi vahel oli samuti alles vaid üks rada.

Tagaveolised autod loobusid

Öö saabudes tõdes suurem osa Viljandi taksojuhte, et ei saa sõita, ning läks koju. «Enamikul on tagaveolised Mercedesed ja nendega polnud enam võimalik sõita,» rääkis Tanel Lumiste. Nii jäigi lisaks temale inimesi sõidutama veel vaid neli-viis juhti, kelle käsutuses on esiveoline auto.

Öösel taksojuhid klientidele enam maja ette sõita ei saanud ning inimesed pidid taksole pääsemiseks suurele teele sumpama. Kõige hullem oli olukord Paalalinnas, kus enamik tänavaid olid läbimatud.

Näiteks Rehe tänavalt taksole saamiseks tuli kliendil minna Suur-Kaare tänavale.

Lumiste jäi jõuluööl kinni ühe korra, Lutsu tänaval. Juhile tulid kliendid appi ja lükkasid auto välja. Üks Lumiste kolleeg, kelle töösõit oli viinud Karulasse, jäi seal nii kinni, et pidi lõpuks tellima traktori.

Eriti hull oli lugu hommikul

Tanel Lumiste hinnangul muutus olukord eriti halvaks hommikul.

«Öösel oli sõitjaid vähe, aga hommikul läks liiklus tihedamaks,» selgitas ta. Mitmel tänaval oli mõni auto hanges kinni ja teised enam mööda ei pääsenud.

Näiteks Kevade tänaval ei õnnestunudki Lumistel klientide juurde pääseda, sest kaks autot olid tee peal ees.

«Nii halbu ilmaolusid pole Viljandi liikluses varem olnud,» lausus viis aastat taksojuhina töötanud Lumiste.

Eile keskpäeval taas tööl olles leidis Lumiste, et linnatänavad on täiesti rahuldavas seisus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles