Läbilastud tiivaga vares ukerdas Valuoja orus

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva ennelõunal lamas künnivares abitult lumel, viimaks oli ta siiski võimeline paarkümmend meetrit lendama.
Kolmapäeva ennelõunal lamas künnivares abitult lumel, viimaks oli ta siiski võimeline paarkümmend meetrit lendama. Foto: Marko Saarm

Viljandlane Raimund Talts märkas kolmapäeva hommikul Valuoja orus laste mänguväljaku lähistel läbilastud tiivaga künnivarest, kes lamas maas ja ukerdas vahepeal abitult ringi.

«Must lind oli vahepeal ümbritsetud hallvarestest, kes teda togisid. See oli õudne vaatepilt. Mõne meetri oli linnuke võimeline lendama, siis lõid teised ta maha. Ta siputas jalgu ja vahtis ainult otsa. Ajasin teda ahistanud linde minema, aga ta ronis nagu kiuste puude alt ära ja jäi kõrgepingeliinide alla, keskkonnaameti maja lähistele selili. Ainult pea veel liigub,» rääkis Talts kolmapäeva ennelõunal.

Raimund Taltsi arvates oli lind haavata saanud õhupüssiga tulistamisest. Umbes samamoodi viga saanud hallvarest oli ta samas kandis märganud nädal tagasi. Lindude pesitsuspaiga lähistel on ta aga korduvalt näinud kütitud surnud linde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles