Olukord Viljandi tänavatel on paranenud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval andis Viljandi tänavate hooldaja Veolia Keskkonnateenuste Viljandi juht Jaan Viljas linnavalitsusele ülevaate lumetõrjetöödest ja tänavate lumest puhastamisest.


Laupäeval, 25. detsembril otsustas linnavalitsus erakorralisel istungil, et ühe öö jooksul maha sadanud suure lume teedelt lükkamisse tuleb kaasata teisi Viljandi ettevõtteid, kellel on selleks sobivat tehnikat.

Veolia Keskkonnateenused hooldab Viljandi tänavaid vastavalt linnaga sõlmitud lepingule. Täiendavaid lumetõrjetunde otsustas linnavalitsus rahastada eelmise lumetormi järel riigieelarvest teede hooldamiseks tulnud summast, mis oli 176 000 krooni.

Jaan Viljas ütles, et tihe lumesadu algas 24. detsembril ja jätkus 25. detsembri hommikuni. Lumetõrjetöödesse ja tänavate koristamisse kaasati kõik vahendid ja töötati vahetustega ööpäev läbi.

Viljandi linnavalitsus tänab kõiki kodanikke, kel on Viljandis kinnistu ja kes kulutasid pühade ajal palju aega selle piiril paiknevate kõnniteede lahtihoidmisele.

Jaan Viljas selgitas, et ühissõidukite liikumine on tagatud ja suuremad tänavad liiklemiseks lumest vabastatud, kuid osa tänavaid on jäänud kitsaks või ei mahu võimsamad sahad seal lund lükkama. Nendelt tänavatelt kantakse lumi esimesel võimalusel eemale või veetakse ära. Musta tee piirkonnas takistas tööd elektrivarustuse taastamine. Täna jätkatakse lume äravedu Turu, Posti ja Tartu tänaval.

Osal tänavatel lükatakse kõnnitee lahti ainult ühel pool, teisele poole ladestatakse vajaduse korral lumi.

Linnamajandusameti töötajad kontrollisid esmaspäeval Viljandi koolide ja lasteaedade katuseid, et selgitada välja, kas neid on vaja lumest puhastada.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel lisandus Viljandis lund 23. detsembriga võrreldes 21 sentimeetrit ja 27. detsembri hommikul oli lumikatte paksus 58 sentimeetrit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles