Ametiautoga maale tööle sõitmine erisoodustusmaksu ei nõua

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tavajuhtudel küsib riik ametiautoga töö ja kodu vahet sõitmise eest erisoodustusmaksu, siis linnast maale tööle käimine kuulub arvatavasti maksuvabastuse alla, sest ühistranspordiga ei õnnestuks seda vahet mõistliku ajakuluga läbida.
Kui tavajuhtudel küsib riik ametiautoga töö ja kodu vahet sõitmise eest erisoodustusmaksu, siis linnast maale tööle käimine kuulub arvatavasti maksuvabastuse alla, sest ühistranspordiga ei õnnestuks seda vahet mõistliku ajakuluga läbida. Foto: Eero Vabamägi

Kui linnas elav inimene ametiautoga paar kilomeetrit tööle ja koju sõidab, küsib riik selle eest tavajuhtudel erisoodustusmaksu. Samal ajal võib teine inimene asutuse ostetud sõiduki ja kütusega iga päev kümnete kilomeetrite tagant tööle sõita ja see erisoodustuse alla ei käi.

Näiteks Kolga-Jaani tartlasest vallavanemal Mihkel Kraavil tuleb vallale kuuluva Toyotaga läbida kodust tööle ja tagasi jõudmiseks üle 120 kilomeetri. Kütust tangitakse nii nende kui kõigi ametisõitude tegemiseks omavalitsuse kütusekaardiga. Erisoodustusmaksu ei pea vald oma juhi kaugelt tulemiste pealt tasuma.

Seadus ütleb

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles