Ratastoolist Pärsia lahe lainetesse ehk Dubai on kuue tunni kaugusel

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Valdaru (paremal) puhkab koos eestlasest rännumehe Meinhartiga jalga Dubai suurima kaubamaja ees.
Egon Valdaru (paremal) puhkab koos eestlasest rännumehe Meinhartiga jalga Dubai suurima kaubamaja ees. Foto: Villu Urban

Villu Urbani ja siinkirjutaja nädalane puhkusereis märtsi hakul maailma kaubandus- ja turismikeskusesse Dubaisse osutas, et seal saab edukalt hakkama tandem, mille üks liige on nõrkade kätega ratastoolimees ja teine raske liikumispuudega.

1. märtsi varahommikul läks kõik ladusalt. Tallinna lennujaama töötajad tõstsid Villu oma ratastoolist lennujaama omasse ja õhusõiduki trepi juures taas ümber spetsiaalsesse tooli, mis viidi üles ja veeretati istekohani, kus ta ümber istus.

Järgmise viie ja poole tunni jooksul õhkutõusust maandumiseni Dubais ei kadunud teise rea aknaäärsel kohal istuva Villu näolt kordagi naeratus. Ta plõksis pilte ja raporteeris, millist orgu, mäge, linna või veesilma ta enda arvates all märkas. Asjaolu, et õhuaukude kohal lennuk veidi rappus, ei morjendanud teda sugugi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles