Nädala käik. Dessant Ida-Virumaale

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Johan-Kristjan Konovalov

Eestis on suurim tööpuudus Ida-Virumaal ja viimasel ajal on see seal veelgi kasvama hakanud. Samas kipub Viljandis töökäsi puudu jääma. Mis saaks olla loogilisem kui kutsuda kirdepoolsed kaasmaalased siia leiba teenima?

Mõtlemiskoht on aga, kuidas kutsuda. Viljandi linnavalitsus võttis koos töötukassaga mitu siinset suuremat ettevõtet kampa ja tegi teisipäeval Ida-Virumaale infodessandi: sõitis Jõhvi töömessile. Veel enne seda ilmus maakonnalehe Põhjarannik vahel Viljandimaa eluolu ja töötamisvõimalusi tutvustav erileht. Tulekul on teine samasuguse sisuga eritrükis ning plaanis on tutvumisreisid asjast huvitatutele.

See kõik ei kõla üldse halvasti ning asjaosalised on lootusrikkad. Enne õhtut ei maksa siiski hõisata. Idavirumaalased võivad küll üles näidata huvi ja avatud meelt, ent kuniks tubli hulk neist pole paari­saja kilomeetri kauguselt siia kohale tulnud ja siin tööl ei käi, ei maksa paraku see midagi. Asjalik algus on igal juhul tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles