Kaheksakand kaitseb meid eksimise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Kelle töödes on hulgaliselt sümboleid. Tööde mõistmise hõlbustamiseks on autor nende kõrvale kirjutanud luuletused-loitsud. Kaheksakanda, mille kujutis on ka tema kaelaehtel, mäletab ta vanaisa sepikojast. See kaitseb kodu ja näitab alati õiget teed.
Silvia Kelle töödes on hulgaliselt sümboleid. Tööde mõistmise hõlbustamiseks on autor nende kõrvale kirjutanud luuletused-loitsud. Kaheksakanda, mille kujutis on ka tema kaelaehtel, mäletab ta vanaisa sepikojast. See kaitseb kodu ja näitab alati õiget teed. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Kuigi olen juba vana, olen ikka lapsemeelne ja usun headusesse,» ütleb kunstnik Silvia Kelle oma näituse «Müütilisi mõtteid» avamisel. Näitusesaali seinu katavad mütoloogilisi sõnumeid kandvad suured ja väiksed nahksed vaibad ja pastellmaalid.

Viljandi linnagalerii justkui avarduks, mahutades nelja seina vahele hulgaliselt müüte, lugusid ja legende, loitse, ingleid, ruunimärke, amulette, muinasloolisi kujundeid ja sümboleid.

Varem ainult Tallinnas näitustega esinenud nahakunstnik Silvia Kelle on saanud oma töödeks ainest soome-ugri rahvakunstist ja mütoloogiast. Et vaataja kujutatut paremini mõistaks, selgitab ta iga töö kõrval eraldi lehel selle märkide sõnumit. Varem tegi ta seda lihtsa teksti abil, kuid viimasel ajal on ta selgitusi jaganud luuletuste-loitsudena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles