Viljandi ühe- ja kaheaastased õpivad juba inglise keelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geoffrey Longhurst ja tema eestlannast abikaasa Kati Grauberg-Longhurst õpetavad pisipõnnidele rütmi ja riimi kaudu inglise keelt.
Geoffrey Longhurst ja tema eestlannast abikaasa Kati Grauberg-Longhurst õpetavad pisipõnnidele rütmi ja riimi kaudu inglise keelt. Foto: Elmo Riig

Plirts-plärts, õues märts. Kuumas ja kõrbelaadses kliimas üles kasvanud austraallane on siinse eluga peaaegu harjunud. Ehk aitab igatsust kodumaa järele vaigistada see, mis kohe juhtuma hakkab.

Iga kolmapäeva hommikul pakivad inglise keele õpetaja haridusega austraallane Geoffrey Longhurst ja tema eestlannast abikaasa Kati Grauberg-Longhurst Viljandis Päikesekillu perekeskuses lahti mänguasjad ja raamatud, panevad muusikaplaadi mängijasse ja inglise keele õppimine võib alata. Ainult et koolipinke pole ja seitse uudishimulikku, kes Känguru mängukoolis tunni algust ootavad, on liiga väikesed, et esimesse klassi astuda. Enamik neist on liiga väikesed ka selleks, et lasteaias käia. Need keelekümblejad, kellest jutt käib, on vaid ühe- ja kaheaastased.

Seekordne tund viib õppurid värvikirevatesse munapühadesse ja õpetab sealjuures selgeks loomade nimetused, nende häälitsused ja liikumisviisidki. Esmalt nimemäng, siis juba hoogsad tantsud, ringmängud, salmid ja pallide veeretamine ning nelikümmend minutit möödub linnulennul. Suhtluskeel on inglise keel, selline mõnus Austraalia-hõnguline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles