Lumeuputus segab kõige enam autojuhte

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitteametlikel andmetel sadas eile õhtul ja täna hommikul Viljandimaal juurde 27 sentimeetrit lund ning lumeuputuse tõttu on liiklemine teedel keeruline ning mõned majapidamised on elektrita.

Viljandimaast enam tuli lund ainult Tartu maakonnas. Enne tuisu algust oli Viljandimaal lumikatte paksus 32 sentimeetrit.

Möödunud ööpäeval oli päästjatele Viljandimaal suure lumega seotud mitu väljakutset. Peamiselt vajati päästjate abi õhtusel või öisel ajal kõrvalteedel suure lumega kinni jäänud või kraavi vajunud autode välja aitamiseks.

Mitmel korral vajati abi, kus lumme kinni jäänud autos olid väikesed lapsed. Oli ka juhuseid, kus päästjatel võttis raskete teeolude tõttu abivajajateni jõudmine tavapärasest rohkem aega.

Et lumesadu jätkub ja teeolud on rasked, palubvad päästjad võimalusel mitte kasutada liiklemiseks kõrvalmaanteid, kus võib esineda läbimatuid teelõike. Kui sõitmine on siiski vajalik, teha seda päevasel ajal. Kindlasti tuleb varuda autosse piisavalt kütust, võtta kaasa laetud mobiiltelefon, lumelabidas ja soojad riided.

Raskete teeolude tõttu võib viibida päästekutsete teenindamine kaugemates piirkondades.

Elektrikatkestusi on olnud vähem kui varasemate tormide ajal. Kella poole kahe ajal päeval oli maakonnas elektrita 62 majapidamist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles