Kuidas käib võitlus perevägivallaga?

, Viljandi politseijaoskonna piirkonnavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Lill
Meelis Lill Foto: Politsei- ja piirivalveamet

2013. AASTA KEVADEL vapustas Eesti avalikkust jultunud mõrv Lääne-Virumaal Tamsalus: terviserajalt leiti 15-aastase Marily piinamisjälgedega surnukeha. Selle lähisuhtevägivalla juhtumi uurimise käigus vaatasid paljud vägivalla­probleemile lahendust anda püüdvad inimesed peeglisse ning küsisid otsesõnu: kas niisuguseid kuritegusid oleks võimalik ära hoida?

Võib kõlada trafaretselt, kuid just paremas infovahetuses koostööpartnerite vahel nähti võimalust saavutada suuremat edu kui seni. Kitsaskohtadest tehti kiired ja põhjalikud järeldused ning paranes tunduvalt politsei, sotsiaaltöötajate ja teiste koostööpartnerite omavaheline toimetamine selliste juhtumite ennetamisel ja lahendamisel.

Lähisuhtevägivalla juhtumeid lahendades mõtleme nüüd ikka ja jälle Tamsalu kurvale sündmusele. Püüame teha kõik endast oleneva, leidmaks võimalusi märgata, sekkuda ja abi anda kaugelt enne seda, kui hakkab end ilmutama halvim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles