Juhiloa taotlemine läheb lihtsamaks (1)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Seniajani tuli juhiluba või mõnd muud liiklusregistri andmete alusel väljastatavat dokumenti taotledes teha pilt teenindussaali fotoboksis või võtta kaasa dokumendile sobiv paberfoto. Edaspidi saab maanteeamet kasutada isikut tõendavate dokumentide andmekogu fotot ja allkirjakujutist. Kui taotlejal on kehtiv ID-kaart, siis uut fotot juhiloa saamiseks tegema ei pea ning dokumendi taotluse saab edaspidi esitada elektrooniliselt ilma büroosse minemata.

Majandusministri allkirjastatud määruse alusel võib maanteeameti väljastatavatele dokumentidele kanda liiklusregistris või isikut tõendavate dokumentide andmekogus oleva elektroonilise foto ja allkirja või foto, mis vastab isikut tõendavale dokumendile kantava foto nõuetele. Dokumendi taotleja saab valida, millist võimalust eespool nimetatutest ta foto esitamiseks kasutab.

Edaspidi ei tehta enam elektroonselt fotosid maanteeameti fotoboksides, vaid dokumentide vormistamisel kasutatakse liiklusregistris või isikut tõendavate dokumentide andmebaasis olevat fotot ja allkirja. 2014. aastast oli andmekogus oleva foto kasutamine taotleja nõusolekul võimalik, kuid allkiri tuli siiski klienditeenindaja juures anda.

«Muidugi võib teha iga dokumendi jaoks värske foto, aga kohustust selleks enam pole ja juhiloa taotlemine teenindussaalis võtab seega märgatavalt vähem aega. Taotluse esitada ka elektrooniliselt, ilma maanteeameti teenindusbüroosse minemata,» kõneles majandusminister Michal.

2015. aasta lõpu seisuga oli maanteeamet väljastanud 609 219 kehtivat juhiluba.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles