Põlenud lihatööstus lubab uuesti alustada (1)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Viljandi vallas süttinud Karula lihatööstuse hoone sai rängalt kannatada, kuid omanik lubab äri taas uuesti käima panna.

Taas sellepärast, et kaheksa aastat tagasi põles tööstus esimest korda.

«Tuleb jälle nullist alustada,» lausus omanikfirma, osaühingu Annemeli Lihatooted juhataja Annely Ritson.

Eile hommikul ei osanud ta veel öelda, kuivõrd saab senist inventari uuesti kasutusele võtta. Niipalju oli selge, et üks alus külmutatud lihaga õnnestus päästa.

Ritson rääkis, et sai võimalikust põlengust automaatse sõnumi telefoni ning sõitis kiiresti kohale.

«Selliseid sõnumeid on varemgi tulnud, kuid need on olnud ekslikud häired. Alati olen aga kohale kiirustades kartnud, et millalgi juhtub päriselt,» kõneles ta.

Lihatööstuse juures paistis olukord esmalt rahulik, kuid siis märkas Ritson hoone tagaosas katlamaja seina sees umbes viie sentimeetrise läbimõõduga punast täppi. Kohe helistas ta häirekeskusesse. Kell oli 23.39.

Juhatajale helistas sündmuspaigas ka lihatööstuse töötaja, kes oli olnud sel ajal, kui juhataja häire sai, parasjagu duši all ja polnud midagi kahtlast märganud.

Punasest täpist lahvatas aga kiiresti leek ja levis ruttu. Nagu Ritson märkis, tundus talle, et päästjate saabumine võtab kaua aega. Ja esimesena jõudis pärale hoopis kiirabi, kelle abi tarvis polnud.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo ütles, et esimene päästemeeskond saabus sündmuskohale kell 23.48. Kohale sõitsid Mustla, Põltsamaa, Suure-Jaani ja Viljandi päästjad ning Kõpu vabatahtlikud.

Nagu pressiteenistus teatas, põles lihatööstuse kahekorruseline hoone mõõtmetega 18 x 35 meetrit lahtise leegiga. Päästjad avasid tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks plekist katust ning kustutasid põlengut ka hoone seest. Lõplikult kustutati tulekahju alles hommikul enne kella seitset.

Pintson-Käo lisas, et operatiivkorrapidaja info põhjal sai tuli alguse katla korstna juurest ning menetlusinspektori andmeil oli põhjuseks see, et korstna ja kütteseadmete vaheline suitsutoru oli valesti isoleeritud.

Osaühingu Annemeli Lihatooted juhataja Annely Ritson meenutas, et kaheksa aastat tagasi toimunud põlengu järel võttis tootmise käivitamine aega neli kuud. Kui kaua läheb nüüd, on esialgu selgusetu. Ritson lisas, et lihatööstus oli kindlustatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles