Juunior alistas finaalis seeniori

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Fellin Cupi» võitjaks tuli Kert Truus.
«Fellin Cupi» võitjaks tuli Kert Truus. Foto: Madis Luik

Pühapäeval Eesti paremate bowling’umängijate osavõtul lõppenud «Fellin Cupi» finaalis läksid vastamisi Euroopa juunioride ja seenioride meistrid. Osavaimaks osutus noorem, Kert Truus.

Viljandis Fire Starteri bowling’usaalis peetud Eesti reitinguturniiri alustas 65 mängijat. Kohalikule klubile Fellin oli see esimene nii kõrge tasemega võistluse korraldamise kogemus. «Saime kenasti hakkama,» lausus kolm aastat Viljandis tegutsenud Fellin Bowling Clubi juht Alar Lohk.

Võitnud tallinlane Kert Truus rääkis, et keskendus finaalis kogenud tartlase Udo Sulbi vastu mängides kõvasti ning see tõi talle edu. Euroopa juunioride meister viskas finaalmängus 243 punkti oponendi 205 vastu. Kolmanda koha auhinna sai tallinlane Raul Beekmann ning parima naisena lõpetas üldarvestuses 23. kohaga Järvamaa Veskisilla klubisse kuuluv Inara Ratnik.

Osavaima Viljandi mängijana seitsmendaks tulnud Andres Mäemets möönis, et osalenute tase oli kõrge. «Eelvoorus sain 299 punkti, aga saali nädala kolme parima tulemuse sekka see ei mahu,» tõdes ta.

Reitinguturniiri pidamiseks vajalikul atesteerimisel hea hinnangu saanud Fire Starteri bowling’usaalis tegi nädalavahetusel maksimaalse, 300-punktise vooru kolm mängijat.
Osalejad ise ei pidanud nii suurt veatute mängude arvu tavaliseks, ent Kert Truus põhjendas seda võistlusradade suhteliselt lihtsa õlitusskeemiga.

Turniiri peakohtuniku kohuseid täitnud Alar Lohk oli võitjaga nõus. «See oli teadlik valik: lõppkokkuvõttes võidab ju ikkagi parim,» kinnitas ta.

Fellin Bowling Club on teine Viljandis tegutsev bowling’u harrastajate ühing. Tema vanem veli on Viljandi Bowling Club.

Veebruaris on kavas pidada traditsioonilised Viljandi lahtised meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles