Pingerida ennustab konkurentsivõime raha seitsmele ja poolele küsijale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: rahandusministeerium

Kui võtta ette Viljandi maavalitsuses koostatud ja riigihalduse ministri kinnitatud Viljandimaa konkurentsivõime tugevdamise pingerida, siis jätkuks sealt raha seitsmele ja poolele küsijale.

Praegune seis tundub eriti kurb Viljandi linnale, sest ehkki pingereas on neli suurt tee-ehitust, jätkuks sealt täielikult raha vaid ühele. Kui kõik esitatud projektid saaksid raha ja just sel määral nagu see tabelisse on kirjutatud, saaks linn täieliku rahastuse vaid kesklinna ümberehituse plaanile. Osaliselt saaks raha ka Pärnu maantee ümbruse korrastamise plaan, kuid loodetud 2,3 miljonit eurot sellele ei jääks. Pigem miljon eurot vähem.

Täielikult jääksid tabelist välja kaks Viljandi teeparandust ehk Tallinna tänava sissesõidu uuendamine koos Kauge tänava viadukti ehitusega ning Männimäele kuue kilomeetri jagu kergliiklusteede ehitamine. Viljandi pingerea lõpetavad Olustvere mõisa arendamine ning Suure-Jaani külastus- ja vabaajakeskuse rajamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles