Riik esitas kolm nõudmist, linn pole ühega nõus (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametite majas töötab seitse riigiametit või sihtasutust, lisaks on seal advokaadibüroo ja turismiinfopunkt.
Ametite majas töötab seitse riigiametit või sihtasutust, lisaks on seal advokaadibüroo ja turismiinfopunkt. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Riik pani kirja kolm nõuet, mida Viljandi peab täitma, et saada endale linna keskel asuv ametite maja. Esimese punkti täitmine ebaõnnestus kirja saamise päeval ning teisega pole linn nõus.

Päev pärast vabariigi aastapäeva linnale saadetud kirja järgi peaks linn kõigepealt endale saama kinnistu selle osa, mis kuulub eraomanikule. Samal päeval kogunes volikogu, kes võttis päevakorda vahetustehingu, mille järgi ametite majast veerandit omavale ettevõttele pakuti vastukaubaks Männimäel asuvat kunagist kutsekoolimaja. Selle otsuse langetamisest jäi puudu üks hääl.

Konflikt on linna ja rahandusministeeriumi vahel tekkinud aga nõuetelehe teise punkti osas. Nimelt tahab riik, et linn võtaks enda kanda kõik kolimise ja uute üüripindade ettevalmistamisega seotud ühekordsed kulud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles