Rongkäik ootab kujundamist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

XI noorte laulu- ja tantsupeo Viljandimaa rongkäigu kujundamise avalikule konkursile oodatakse töid 17. jaanuarini.

Tallinnas peetakse järgmisel aastal 1.—3. juulini XI noorte laulu- ja tantsupidu, mille üldteema on «Maa ja Ilm». 3. juulil on kavas traditsiooniline rongkäik, mis kulgeb Vabaduse väljakult lauluväljakule.

«Konkursi eesmärk on leida sobivaim lahendus, tutvustamaks Viljandimaad laulu- ja tantsupeo rongkäigus,» rääkis noortepeo Viljandimaa kuraator Kati Grauberg-Longhurst.

Komisjon on seadnud lähteülesandeks, et ideekavand peab olema pilkupüüdev ja esindama maakonda. Kujundus võiks jutustada kirja ja mustri abil maakonna loo. Kasutatud peavad olema Viljandimaa vapp ja lipp ning valdade sildid.

Grauberg-Longhurst ütles, et autorid peavad esitama ideekavandi ja teostamiskava ning pakkuma ühtlasi välja töö teostaja ja arvatava maksumuse.

«Tulemus peab olema kergest materjalist ja ilmastikukindel, mugav kanda ning kerge transportida,» lisas ta.

Võistlustöö märgusõnaga «Maakonna rongkäigu kujundus» on vaja esitada hiljemalt 17. jaanuariks 2011 paberil, maketina või andmekandjal kinnises ümbrikus Viljandi maavalitsuse sekretärile Vabaduse plats 2, Viljandi, kabinet 206. Lisada tuleb autori või autorite kollektiivi andmeid sisaldav kinnine ümbrik.

Võistluse preemiafond on 7000 krooni ja see jagatakse kolme parema töö vahel.

XI noorte laulu- ja tantsupeole kandideerib Viljandimaalt 116 kollektiivi 2614 osalejaga. Sinna pürib läbi ülevaatuste sõela 45 rahvatantsurühma, kuus võimlemisrühma, 51 koori, kolm orkestrit, kaheksa rahvamuusikaansamblit ja kolm rütmimuusika ansamblit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles