Uue gümnaasiumi juht tuleb Jakobsoni koolist

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu valiti Ülle Luisk Viljandis aasta õpetajaks. Foto on tehtud oktoobris paremate õpetajate austamise tseremoonial.
Tänavu valiti Ülle Luisk Viljandis aasta õpetajaks. Foto on tehtud oktoobris paremate õpetajate austamise tseremoonial. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandisse loodavale riigigümnaasiumile esimest direktorit valinud komisjon eelistas salajasel hääletusel praegust Jakobsoni kooli õpetajat Ülle Luisku.

«Otsisime inimest, kellel oleksid lisaks heale juhioskusele ka usk sellesse, mida ta tegema peab hakkama, ning tugev teoreetiline tagapõhi,» põhjendas haridusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis seda, miks eelistati Ülle Luisku.

Tugev teoreetiline taust

Üheksa kandidaadi seast jõudis viimasesse vooru kaks kandidaati ning teisipäeval valiti direktoriks Jakobsoni kooli ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja, Tartu ülikooli doktorantuuris õppiv Ülle Luisk.

Teine sõelale jäänud kandidaat oli praegune Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor ning Karksi volikogu esimees Hendrik Agur.

«Olen kindel, et mõlemast oleks saanud hea direktor,» kommenteeris Küttis kaht finalisti. «Tegelikult oleks direktorina hakkama saanud ükskõik kes neist üheksast kandidaadist, kes konkursil osalesid.»

Sügisest tööle

Ülle Luisu plussideks pidas komisjon õpinguid Tartu ülikooli doktorantuuris ning osalemist uue riikliku õppekava väljatöötamises. «Tema oli üks õppekava ideoloogidest,» ütles Küttis.

Ministeerium loodab, et Luisk saab osalise koormusega ametisse asuda sel sügisel. Küttise sõnul on tähtis, et uus direktor saaks keskenduda doktoritöö kaitsmisele. Kui ta on tööle hakanud, otsib ministeerium talle välisriikides enesetäiendamise võimalusi.

Ülle Luisk polnud eile ministeeriumilt võidu kohta veel ametlikku kinnitust saanud. Küll aga kinnitas ta «Sakalale», et on valmis töökoha vastu võtma ning ministeeriumi pakutud ajakava talle tõenäoliselt sobib.

«Doktoritööd kirjutan niikuinii osade kaupa ja pikema aja jooksul,» nentis ta. «Artiklite kirjutamine ei takista tööleasumist.»

Varem on Luisk öelnud, et kandideerimiseks sai ta tõuke riiklike õppekavade väljatöötamisest. «Olin sellega seotud ja soov sama ideoloogiat ellu viia oli igati loogiline jätk,» selgitas ta.

Viljandi riigigümnaasium peaks tööd alustama 2012. aasta septembris. Valuoja kooli asemele kavandatakse gümnaasiumi, kus õpiksid ainult X—XII klassi noored. Kõik ülejäänud Viljandi koolid muutuvad 2012. aastal põhikoolideks.

KONKURSS

Riigigümnaasiumi juhti valiti mitmes järgus.
• 7. novembriks esitas direktoriks kandideerimise avalduse üheksa inimest.
• Esimesele vestlusele kutsuti neist viis.
• Viie seast valiti omakorda välja kaks.
• Teisipäeval tegi komisjon lõpliku valiku.
Allikas: «Sakala»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles