Kool valmib paberi peal 212 päevaga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna koolis on nurgataguseid kohti, mida pole pool sajandit remonditud.
Paalalinna koolis on nurgataguseid kohti, mida pole pool sajandit remonditud. Foto: Elmo Riig

Projekteerimisfirmal Sweco Projekt on 212 päeva aega, et joonistada valmis ning kooskõlastada Paalalinna kooli uueks ehitamise plaan. Valmiva projekti järgi tahab linn koolimaja lähiaastatel uueks ehitada.

Sel nädalal allkirjastatud lepingu järgi maksab linn Sweco Projektile töö eest 43 800 eurot. Plaani kohaselt on projekteerijal aega 212 päeva, et töö valmis saada. Esimesed 30 päeva kuluvad ettevõttel hoone mõõdistamiseks ja uurimiseks. 90 päeva läheb projekti joonistamiseks. Seejärel on veel 92 päeva selleks, et kuulata ära tellija täpsustused, saada kooskõlastused, teha ekspertiis ja ehitaja leidmiseks konkursieelsed töömahuarvestused ning esitada taotlus ehitusloa saamiseks.

Viljandi linnavalitsus on eelmisest aastast olnud ametis Paalalinna kooli kapitaalremondi ettevalmistamisega. Ajendi sellesse just praegu panustada annab haridusministeeriumi kava jagada ligi sada miljonit eurot nende linnade ja valdade vahel, kus haridusvõrgu ümberkorraldamist on alustatud või on see valmis. Raha on mõeldud selleks, et kohandada allesjäänud koolihooned uute oludega sobivaks. Toetust saavad omavalitsused, kus koolireform on lõpule viidud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles