Seadus paneb sotsiaaltöötaja roolikeeraja tööd tegema

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halliste valla ainus sotsiaaltöötaja Monika Erreline ütleb, et pole seni pidanud ära ütlema ühelegi inimesele, kes on palunud end kuhugi sõidutada. Enamik selliseid käike viib Tartusse ning nende tegemiseks ei ole mõni aasta tagasi riigilt saadud elektriautost asja.
Halliste valla ainus sotsiaaltöötaja Monika Erreline ütleb, et pole seni pidanud ära ütlema ühelegi inimesele, kes on palunud end kuhugi sõidutada. Enamik selliseid käike viib Tartusse ning nende tegemiseks ei ole mõni aasta tagasi riigilt saadud elektriautost asja. Foto: Marko Saarm

Kui puudega inimene ei pääse liinibussi või isikliku autoga tööle või haiglasse, peavad omavalitsused talle transpordi leidma. Nii ütleb tänavu kehtima hakanud sotsiaalhoolekande seadus.

Teoreetiliselt võiksid vallad transporditeenuse osutamise sisse osta, kuid väikestes kohtades napib selle pakkujaid ja nõudlust. Seega jääb see ülesanne enamasti sotsiaaltöötaja lahendada.

Eelmine seadus rääkis põgusalt invatranspordist. Uues sotsiaalhoolekande seaduses nimetatakse seda sotsiaaltransporditeenuseks ning selle kohta on eraldi peatükk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles