Monika Kuzmina: Ärgem seadkem volikogu usaldus­väärsust löögi alla!

, Viljandi linnavolikogu liige, Rahvaliit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu noorteorganisatsiooni juht Monika Kuzmina.
Rahvaliidu noorteorganisatsiooni juht Monika Kuzmina. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

(

Avalik pöördumine Viljandi linnavolikogu esimehe Tarmo Looduse poole.

)

Viljandi linnavolikogu töökorra paragrahv 30 näeb ette, et volikogu istung algab infotunniga, kus võivad küsimusi esitada kõik sekretäri juures sõnasaamiseks registreerunud linnakodanikud.



Olen veendunud, et nende kaasamine ja avatus on linnavolikogu töö puhul olulised. Aga veel tähtsam on rakendada neid põhimõtteid sisuliselt.



Sellest lähtudes teen koos Rahvaliidu Viljandi osakonna juhatusega ettepaneku hakata linnavolikogu istungeid pidama kultuurimaja saalis. Oleme seisukohal, et praeguses volikogu istungite saalis ei ole rahvarohke infotunni korraldamine ruumipuuduse tõttu võimalik.



Lisaks peame vajalikuks kehtestada reeglid, mis reguleerivad infotunni korraldamist. Eelmisel korral olime tunnistajaks sellele, kuidas infotund muutus farsiks ja huvilised ei saanud oma küsimustele vastust.



Vaevalt innustab see teisi kodanikke edaspidi infotunnis osalema. Nõnda aga kannatab linnavolikogu usaldusväärsus ning kodanike kaasamise asemel hoopis süveneb võõrandumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles