Keskerakonna Viljandimaa piirkond toetab Edgar Savisaart

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eesti Keskerakonna Viljandimaa juhatus arutas teisipäeval meedias toimunud rünnakut Edgar Savisaare ja Eesti Keskerakonna vastu ning teatab, et toetab Edgar Savisaart.

"Jätkuvalt põhinevad valitsuserakondade süüdistused meedia kaudu Edgar Savisaare aadressil tõestamata faktidel, avaldatud aruanne on ümberjutustus mingitest sündmustest, kus pole ühtegi selget fakti peale Edgar Savisaare poolt toetuse küsimise Lasnamäe õigeusu kiriku ehitamiseks õigeusu heategevusfondilt," seisab eile tehtud avalduses. "Ühes Euroopa õigusriigis ei tohi inimest lihtsalt umbmääraselt süüdistada. Toetame Edgar Savisaare taotlust prokuratuurile, et kapo avaldaks novembri alguses temaga toiminud vestluse sisu originaali."

Keskerakonna Viljandimaa piirkonna koordinaatori Uno Varese sõnul usub siinne piirkond seda,  mida räägib Edgar Savisaar. "Meil pole põhjust teda mitte usaldada," lisas ta kolmapäeval.

Piirkonna juhatuse avalduses on kirjas, et kaasates eriteenistuse ja meedia, on Eestis Reformierakonna eestvedamisel algatatud nõiajaht Eesti Keskerakonna ja selle juhi vastu.

"Õigusorganitel tuleb võimalikult kiiresti avalikustada riigisaladuse lekitamise üksikasjad," kirjutasid Viljandimaa keskerakondlased. "Kasu ülespuhutud skandaalist taotlevad Keskerakonna konkurendid ja eelkõige nende hulgast tuleks otsida ka skandaali algatajaid. Ja alusetute süüdistuste eest tuleb vastutada nende algatajatel. Järjekordselt üritatakse rakendada valimisvankri ette nn vene kaarti. Eestit on aidanud eri aegadel fondid Hollandist, Soomest, USA-st ja Saksamaalt ja teistest riikidest. Kas nende fondidega suhelnud ja Eestile abi toonud inimesed on siis nüüd kõik nende riikide mõjuagendid?"

Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatusse kuuluvad "Sakala" andmetel riigikogu liige Jaak Aab, Viljandi linnavalitsuse liige Helmut Hallemaa, Viljandi haigla juht Ülle Lumi, Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, Abja vallavanem Peeter Rahnel, endine Karksi volikogu esimees Heino Luik ning seenioride kogu juht Valli Veigel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles