Ministri käskkirjas on toetusi kuue miljoni euro võrra ülearu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Zinovjeva
Natalja Zinovjeva Foto: Erakogu

Viljandimaa konkurentsivõime tugevdamiseks on raha 11,3 miljonit eurot, kuid ministri allkirja saanud tegevuskavas on 12 projekti, mis tahaksid toetusraha kokku 17 miljonit eurot. Kõik seega toetust ei saa, vähemalt mitte täies mahus.

Maakonnad lähenesid tegevuskava suurusele erinevalt. Mõni pani kavasse ehitusplaane üksnes ettenähtud piirsumma ulatuses, teine kasutas aga ära võimaluse ja kirjutas projekte kaks korda rohkem, kui eelarve ette nägi. Nii on ka Viljandimaal kuus miljonit eurot justkui puudu ja seetõttu pole sugugi kindel, et kõik teisipäevases Sakalas linnakaardil näidatud teetööd teoks saavad.

Rahandusministeeriumi regionaalarengu osakonna regionaalpoliitika talituse nõuniku Natalja Zinovjeva selgitusel on eelarvest suurema tegevuskava koostamine põhjendatud. Arvesse tuleb võtta toodud summade hinnangulisust ja võimalust, et reeglitest tulenevalt jääb mõne projekti toetusemäär kavandatust väiksemaks. Lisaks ei pruugi kõik projektid lõpuks üldse rahastust saadagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles