Kaltsuvaipade kuduja: peaaegu pool Tallinna on meil ära varustatud

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arne Kaljumäe (paremal) hakkas vaipu kuduma paar aastat tagasi. Nagu ta ise ütles, mis sa ikka talvisel ajal üksi kodus teed. Nii tuligi ta oma naisega ühes ning nüüd on seltskonnas ühtlasi remondimees.
Arne Kaljumäe (paremal) hakkas vaipu kuduma paar aastat tagasi. Nagu ta ise ütles, mis sa ikka talvisel ajal üksi kodus teed. Nii tuligi ta oma naisega ühes ning nüüd on seltskonnas ühtlasi remondimees. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Kolksti! Kolksti! Siis veidi vahet ja taas kolksud. Ühes Karksi külamaja tagumises kambris käib vilgas kaltsuvaipade kudumine. Vaibamaterjal on kõrvalruumis keradesse keritud.

«Need on ikka meie enda naised, ikka meie enda naised,» kiidab Anne Kaljumäe oma küla käsitööhuvilisi, kes lõiguvad riideid ribadeks ja kerivad nood siis kokku.

«Nüüd pean ma siis vaiba­kraami valmis panema,» tähendab Kaljumäe kerade vahel askeldades ning selgitab, et vaip tuleb täpselt seesugune, nagu tellija soovib. «Kas heledad toonid või tumedad. Roosat, rohelist, halli... Missugust vaid tahad. Pärast läheme lattu ka valmisvaipu vaatama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles